pxpxBack
Created on August 17, 2023
Drogenbroodstraat 15, 8740 Pittem, België
Navigate
 De naam ‘drogenbroodstraat’ komt van uit de jaren 1800 , de grond was er totaal niet vruchtbaar en er kon niets op gekweekt worden, armoede dus. Daarom plaatste men er schapen op… schapen, want koeien en paarden waren voor het rijkere volk.
Schapen waren goed voor melk en wol, in de jaren 60 kwamen pas nieuwe technieken om de grond te bemesten en zo verdween de heidelandbouw en zo ook de herder en zijn heideschapen …
Vandaar de verwijzing naar de herders. Voor ik starte met ontwerpen sprak ik met een hele oude dame van in de straat die er al haar hele leven woont. Over de oorlog en hoe de Duitsers er bepaalde woonplekken innamen. De communicatie van de Duitsers verliep vanuit de drogenbroodstraat. Het vliegveld wat verderop zorgde voor verbinding en de aller laatste nacht van de oorlog sliepen 100’den soldaten op het land van de boer, gewoon op de grond… 1940-1945 , zotte verhalen !
De televisietoren, geplaatst in het jaar 1973 met een hoogte van 305 meter , de trots van Egem, die je van kilometers ver kan zien, waar ik soms bij denk ‘eindelijk, bijna thuis’, was te zien vanuit de buren hun positie vlak voor het gebouw er stond. Deze mocht zeker niet ontbreken in het plaatje! 
Djoels—UntitledDjoels—UntitledDjoels—Untitled
Hunted by Nik Brouckaert.

Marker details

Camera usedSony DSC-WX350
Date created2023-08-17T22:00:00.000Z
KeywordsBest of Belgium 2023
Marker typeartwork
CityRoeselare
CountryBelgium
What3Wordssparkle.warned.strengthened