px

Into the Blue

ROTSELAAR EN TREEPACK TRANSFORMEREN GIGANTISCHE TUNNEL IN EEN IMMERSIEF ONDERWATERLANDSCHAP 

Spontaan op reis naar een andere bestemming. Kunstenaars van Treepack hebben afgelopen tijd de tunnel van de Duitsveldbaan in Rotselaar compleet aangepakt. Met hun schildertechnieken wisten ze de plek om te toveren tot een indrukwekkend zeelandschap. Een bijzondere beleving die je laat reizen over de bodem van een adembenemende oceaan.

Van 17 augustus tot 16 september was de tunnel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De hele maand werd hard gewerkt om het waterlandschap tot leven te brengen. Beide flanken, verbonden door het plafond, creëren nu een open zee. Op de diepte een vervallen roeiboot, waar een duiker ontspannen tegenaan zit. Aan de andere kant van deze flank ligt dan weer een neergedaald anker van een groot schip. Tussen het koraal door zwemt een schildpad gevolgd door tropische vissen.

“De duikers kunnen worden gezien als reizigers, op pad of al aangekomen op hun bestemming. Het werk weerspiegelt een toekomstige tijd van ontspanning: het genieten van een omgeving die ver van de dagdagelijkse drukte verwijderd is.” klinkt het binnen Treepack.

De onderwaterscène is zo ontworpen dat het zich op een bepaald stuk helemaal opentrekt. Dit komt doordat de zeebodem in het midden plots stopt. Zo lijkt het alsof de zee op dat punt veel dieper is. Ook zorgt dit ervoor dat de ondergedoken passant zich even in een vrij gebied begeeft. Er wordt weer een voet aan de grond gezet  wanneer de tunnel wordt uitgelopen. Op die manier lijkt de tunnel veel imposanter.

Aansluitend bij het eerdere street art-project: Tour Elentrik, wordt nu samen zichtbare kunst voor en door inwoners gevormd in de gemeente Rotselaar. Het versterkt de verwondering in het straatbeeld. De Tunnel is weer open zodat iedereen deze unieke oceaan kan ontdekken.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Created on June 14, 2023
Duitsveldbaan, 3111 Rotselaar, België
Navigate
Hunted by Lisa.

Marker details

OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityRotselaar
CountryBelgium
What3Wordsonion.fairway.tamed