pxpxBack
Created on November 12, 2020
Kerkweg 37, Ede, Nederland
Navigate

Garden of Ede

Vanaf half november werd de grootste muurschildering van Ede op een bijzondere manier tot stand gebracht. Grafisch ontwerper Menno Anker heeft een ontwerp gemaakt en Edenaren gingen er onder leiding van lokale graffiti artiest Coen Dolman zelf mee aan de slag.

Ode aan de gemeente Ede


Astrant
is sinds 2016 bezig met het aanbrengen van meer kunst op straat in Ede vanuit de overtuiging dat meer kleur en kunst het straatbeeld opfleurt, mensen inspireert en aanzet om anders naar de omgeving te kijken. Inmiddels zijn ruim 30 muren en objecten getransformeerd, van tunnels tot silo’s tot travo-huizen en nuts-kastjes.


De mural naast de spoorlijn Ede-Utrecht is een ode aan de gemeente Ede en heeft daarom de titel ‘Garden of Ede’ gekregen. De muur van 25 x 7 meter is goed te zien vanuit de trein bij de spoorovergang aan de Kerkweg. Garden of Ede is een project van Astrant in samenwerking met de Gemeente Ede, Technova College, Christelijke Hogeschool Ede en Cultuur Oost.

De muurschildering op het pand van Van de Scheur Kantoormeubelen aan de Kerkweg in Ede is vanaf de spoorlijn Ede-Utrecht niet te missen.

Het beschilderen van de muur van 25 x 7 meter is met hulp van studenten gedaan.

Info: https://www.cultuuroost.nl/garden-of-ede/
Menno Anker, Coen Dolman—Garden of EdeMenno Anker, Coen Dolman—Garden of Ede

Hunted by Astrant Ede.

Marker details

Marker typeartwork
CityEde
CountryNetherlands
What3Wordsdarkest.breeding.orders