px

Tour Elentrik - Liedekerkse Koesterburen

Dit street art kunstwerk is een uitloper van LikART kunstenwandeling in 2021. De schildering beeldt enkele Liedekerkse 'Koesterburen' af.

Ontdek jij er de kamsalamander, eikelmuis, zwaluw, sleedoornpage, ringmus en bij  in? 
Met de campagne "Je hebt meer buren dan je denkt" wil de gemeente Liedekerke deze (bedreigde) planten en dieren koesteren en de lokale biodiversiteit in stand houden.

De artiest, Toon Van Ishoven, is een Antwerps beeldend kunstenaar/ontwerper. Hij maakt muurschilderingen, schilderijen, grafische en audiovisuele ontwerpen. Hij maakt zowel originele, vrije kunst als werken in opdracht. Zijn schildertechniek bestaat voor ongeveer 2/3de uit penseelwerk en 1/3e uit spuitbussen en/of airbrush. 
Het stelt hem in staat om het werk een substantieel niveau van realisme en een 3-dimensionaal gevoel te geven. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door kunstenaarscollectief Treepack. Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Created on June 12, 2023
Pamelsestraat & Vijfhoekstraat, 1770 Liedekerke, België
Navigate
Hunted by Lisa.

Marker details