px

Tour Elentrik - Unity

Aangezien het thema voor deze editie van Tour Elentrik "diversiteit" was, heb ik gekozen om te werken rond mensen en de verschillende huidskleuren die we als mens kunnen hebben. Om aan te tonen dat huidskleur niets meer is dan een willekeurige bepaling zoals haarkleur of de kleur van iemand zijn ogen heb ik besloten om de verschillende tinten huidskleur in elkaar te doen overvloeien en mengen, om zo een artistieke weergave te maken van de genenpool en de willekeurigheid van het pigment van een bepaald persoon.

Omdat iedereen anders en uniek is heb ik een slotzin geschreven op mijn werk, namelijk "YOU ARE NOT THE SAME". Ik koos voor deze zin omdat deze net vaag genoeg is om toeschouwers te doen stilstaan bij het concept van diversiteit en er tegelijkertijd hun eigen betekenis aan te kunnen geven. Een vastomsloten zin zoals bijvoorbeeld "You are different.", of "Be different." had een oninteressant contrast gevormd met de betekenis van mijn werk en had volgens mij niet in dezelfde mate aangezet tot denken. Als ik woorden of zinnen gebruik in mijn werk probeer ik altijd genoeg ruimte te laten voor persoonlijke interpretatie. 

Door ook "YOU ARE" en "NOT THE SAME" te splitsen creëerde ik een dubbele betekenis. Maar die betekenis laat ik graag aan de verbeelding over.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Created on July 11, 2023
Jean Christophe Ensemble & Openveldstraat, 1082 Sint-Agatha-Berchem, België
Navigate
Hunted by Lisa.
Pictures by Jaani De Koker.

Marker details

Camera usedNikon Z 50
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CitySint-Agatha-Berchem
CountryBelgium
What3Wordsthinker.panics.vanilla