px

Flora & fauna

Het Leen bevat een groot boscomplex met een breed scala aan flora en fauna. De inspiratie die Artoon heeft opgedaan voor deze levensgrote muurschildering komt door zijn wandelingen doorheen het gebied. Zijn hobby als natuurfotograaf leverde hem enkele bruikbare beelden op. Het bosthema kon zo tot een krachtig concept uitgewerkt worden. “Een uitdagend project om 10 dieren in 5 dagen te schilderen. Daarbij onder het gezelschap van vogelgeluiden was het absoluut een waardevolle ervaring.” volgens Artoon.

De bosdieren lijken elk moment tot leven te kunnen komen. Artoon weet deze dynamische realiteit te bereiken door de combinatie van penseelwerk, spuitbussen en airbrush. Een groene basis als camouflage staat bijna symbool voor Het Leen als voormalig militair domein. De plaatsing van de dieren daarop in verschillende kleurtinten geeft alles een natuurlijk 3-dimensionaal gevoel. Deze indrukwekkende prestatie brengt het bos nu een extra waardevolle en creatieve laag bij.

In het finale werk zit een imposante bosuil rustig op het kader van boomstammen dat de rest van de dieren omringd. Een ree springt er energiek uit terwijl de vleermuis wegvliegt. Aangevuld met rode paddenstoelen en de magnolia bloem fleurt het totaalplaatje helemaal op. De hand houdt het koolmeesje en de schitterende dagpauwoog vast, zorgvuldig om de verbinding tussen mens en dier te versterken. Het sluit aan bij de visie van Het Leen om de natuur toegankelijk te maken voor iedereen. Het geheel is te zien op de loods in provinciaal domein Het Leen te Eeklo.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van toegankelijke openbare kunst voor een breed doelpubliek.

Created on June 20, 2022
Arboretum Het Leen, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo, België
Navigate
Hunted by Lisa.

Marker details

Artist nationalityBelgium
KeywordsDeer, Owl, Birds, Butterfly , Crane, Spider, Ladybird, bat
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityEeklo
CountryBelgium
What3Wordscrystal.blend.internal