px

Oth to Creation

Wilrijk heeft er een kleurrijke blikvanger bij. Op de hoek van de Legerstraat met de Jules Moretuslei creëerde graffitikunstenaar Cecko een nieuwe muurschildering.

De jonge kunstenaar Cecko ging aan de slag op een tien meter hoge hoekgevel. Na een aantal weken resulteerde dat in een muurschildering van 30 vierkante meter dat verschillende verwijzingen bevat naar Fort VII. Zo toont de tekening het reduit van het Brialmontfort. De ijsvogel bovenaan staat dan weer symbool voor het beschermde natuurgebied in en rond het fort. Ook netbeheerder Elia, die in het gebouw gevestigd is, mocht bijdragen aan het ontwerp en kozen de onderwerpen diversiteit en energietransitie uit om erin te verwerken.
__________________________________________________________________________________________________________

The young artist Cecko started working on a ten-metre-high corner facade. After a number of weeks, this resulted in a 30 square meter mural that contains several references to Fort VII. For example, the drawing shows the reduit of the Brialmontfort. The kingfisher at the top symbolizes the protected nature reserve in and around the fort. Grid operator Elia, which is located in the building, was also allowed to contribute to the design and selected the topics of diversity and energy transition to include.

Created on March 21, 2024
Legerstraat 13, 2610 Antwerpen, Belgium
Navigate
Hunted by Tim.

Marker details

Camera usedOnePlus 10 Pro
KeywordsBest of Belgium 2024
Date created2024-03-21T23:00:00.000Z
Marker typeartwork
CityAntwerp
CountryBelgium
What3Wordstrainers.pounce.exams