px

Tour Elentrik XL - Bee Happy

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

De gemeente Zoersel speelt al langer in op kunst in de openbare ruimte. En daar deed de streetart-organisatie Treepack nog een schepje bovenop. Zo werden er enkele gevels ter hoogte van het rondpunt op de Zoerselsteenweg opgefleurd met een kleurrijke muurschildering. De artiest, Joris Lacroix, ontdekte de openheid en warmte van de Zoerselse inwoners en creëerde als dank een natuurervaring die rechtstreeks uit het zuiderse Benin kan komen.

In het eindresultaat is een lokale imker te zien die zijn bijen verzorgt in het Zuiderse landschap van Bohicon (Benin). Dit thema weerspiegelt duidelijk de visie en missie van zowel Bohicon als Zoersel, beide gemeentes zetten erg hard in op het behoud van bijen in de natuurlijke omgeving. Deze kleine diertjes zijn onmisbaar in een gezond en evenwichtig ecosysteem. In Zoersel werd de laatste jaren dan ook gewerkt aan de creatie van een heus bijenbos. Een oppervlakte met maar liefst 1600 bomen en struiken waar bijen makkelijk nectar zullen vinden.

Tenslotte integreerde de kunstenaar de nutsvoorzieningskast aan de gevel mee in het kunstwerk. Een regelrechte verwijzing naar de bijenkasten die gebruikt worden in Benin om de bijen een duwtje in de rug te geven. Daarnaast is het ook een knipoog en teaser naar het volgende streetart-project in Zoersel, namelijk Tour Elentrik. Een concept van Treepack waarbij de gemeente letterlijk onder creatieve hoogspanning komt te staan. Met dit project wil het collectief een aangename beleving voorzien in de steden en gemeentes alsook een springplank creëren voor lokaal creatief talent met ambities in de streetart-wereld. De artiest Joris Lacroix is hier het perfecte voorbeeld van.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van actuele thematieken om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Created on April 28, 2022
Zoerselsteenweg 62, 2980 Zoersel, België
Navigate
Hunted by Tony Gielen.
Pictures by Joris Lacroix x Treepack.

Marker details

Camera usedXiaomi M2101K6G
KeywordsTour Elentrik XL
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityZoersel
CountryBelgium
What3Wordsgrub.yoyo.tutoring