px

Arendschot

In samenspraak met Treepack en de stad Aarschot werd een toegankelijk concept uitgewerkt door de Scherpenheuvelse artiest Tuzq om de verbindingsweg van de parkeerplaats naar het stadscentrum stijlvol op te fleuren. Dit stimuleert een aangename eerste kennismaking voor bezoekers en inwoners van Aarschot. Om lokale flora en fauna te integreren in deze stedelijke omgeving werd er gekozen voor het centrale thema van de arend. Deze vogel is bovendien volgens een oude legende door Aurelianus neergeschoten. Op de plek waar de arend neergekomen zou zijn, werd Aarschot gesticht.

Het mythische verhaal van deze vogel wordt door kunstenaar Tuzq benadert met een mix van realisme en grafische elementen. Als één van de beste realisme-artiesten van België, met oog voor detail en diepte, triomferen zijn creaties. Vol doorzettingsvermogen, trots en waardigheid slaat de arend zijn vleugel uit over de volledige gevel waarbij de andere vogels in zijn richting vliegen. In de verte reist de Orleanstoren op uit de wolken. De veelvoorkomende kleuren van Aarschot werden als inspiratie gebruikt. Het kleurenpalet op basis van zandsteen en cortenstaal resulteert in een mooi samenspel van het finale kunstwerk met de directe omgeving. 

Het kunstwerk is als een arendsnest waar verschillende soorten vogels worden grootgebracht. De wegvliegende vogels refereren naar de diverse burgers van Aarschot. De arend verwijst bovendien naar oud-burgemeester Theo De Becker, een trotse huisvader van een bruisende stad. Deze muurschildering speelt perfect in op het voortdurende doel van Aarschot: “Een stad die een thuis is voor iedereen”.

Created on July 27, 2022
Th. De Beckerstraat 17, 3200 Aarschot, België
Navigate
Hunted by Tim.

Marker details

Marker typeartwork
CityAarschot
CountryBelgium
What3Wordslaws.pipes.wagers