px

Tour Elentrik - Time is all you have

Aangezien het thema voor deze editie van Tour Elentrik "tijd" was, heb ik ervoor gekozen om het belang van stilstaan bij tijd weer te geven. Op het rechter kastje heb ik het contrast weergegeven tussen tijd en ruimte. Ruimte is, en zal altijd zijn, ook zonder ons. Maar tijd is enkel tijd als er een bewustzijn is om het op te merken en te beleven. 

Deze denkoefening deed mij tot de conclusie komen dat tijd het enige is dat wij als mens echt bezitten in dit leven. En dit is slechts een heel kleine fractie van het concept tijd. Het verleden is niet meer, en over de toekomst is er geen zekerheid, dus wat ik eigenlijk probeer te zeggen met dit werk is dat het NU het enige is dat je hebt, dus dat men er ook logischerwijze het beste van moet maken. 

Nu is heel klein, aangezien het het keerpunt is tussen verleden en toekomst, en slechts een minimale fractie is van een seconde.

Door de titel van mijn werk als slotzin neer te schrijven op het linker kastje hoop ik mensen te doen stilstaan bij het concept "NU", in de hoop dat men de waarde van het nu inziet en zo ook probeert op een betekenisvolle manier het nu te beleven, diep in zichzelf en met de mensen die belangrijk zijn rondom.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Created on July 3, 2023
Pater Vanduffelstraat 15, 3900 Overpelt, België
Navigate
Hunted by Lisa.

Marker details

Camera usedSamsung SM-S901B
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityPelt
CountryBelgium
What3Wordsbeanbag.rhythms.pillbox