px

Beestige Bende

Beestige Bende is gemaakt door de Herentalse kunstenaar Sofie Joblin. Een tof concept waarin fauna en flora op een fijne manier gevisualiseerd is.  Er werd ingespeeld op de lokale dieren die in de omgeving voorkomen. Je kan hier een ree ,een ingekorven vleermuis en een familie vossen terugvinden. De dieren stralen warmte en zorg uit.

Met de achtergrond verdeelt Sofie Joblin het ontwerp in dag en nacht, om de leesrichting van het werk duidelijk te maken. Op deze manier wordt de interesse van de toeschouwer geleidelijk aan verspreid over de volledige schutting. Dit gegeven zal steeds opnieuw de nieuwsgierigheid van voorbijgangers opwekken.
 
Treepack en stad Herentals slaan de handen in elkaar om op 5 plaatsen in Herentals en deelgemeenten (Noorderwijk en Morkhoven) streetartprojecten te lanceren. Door streetart een prominente plaats te geven, wil de stad kunst dichter bij de inwoners brengen.

Een werkgroep van inwoners, stadsmedewerkers, schepenen en experten zetten zich in voor dit project en kozen de inhoudelijke thema’s voor de verschillende kunstwerken. Alle thema’s hebben te maken met de eigenheid van Herentals en de Herentalsenaren. A.d.h.v. een stemming kozen 544 burgers mee uit telkens twee ontwerpen voor de muurschildering. 

Treepack is een kunstenaarscollectief met een behoorlijke grote impact op de openbare ruimte. Het maakt muurschilderingen op bijna elk oppervlak, of het nu groot, klein, een huis of een viaduct is… Treepack neemt elke uitdaging aan!

In samenwerking met talloze internationale en lokale artiesten verwezenlijkt deze organisatie muurschilderingen, interventies, kunstwerken op nutskasten, en nog veel meer.

Created on June 8, 2022
Servaas Daemsstraat 15, 2200 Herentals, België
Navigate
Hunted by Treepack.
Pictures by Treepack x Sofie Joblin.

Marker details

KeywordsFox, Bat, Deer
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityHerentals
CountryBelgium
What3Wordsserious.emptied.totals