px

Connecting

Dit kunstwerk verbeeldt een jonge vrouw (met een eerder anonieme uiterlijk) in lotus-houding die zweeft tussen twee platformen in een soort controleruimte. In de kern van haar innerlijke rust (~ yoga) staat ze in verbinding met een wereldwijd netwerk dat ze enerzijds zelf voor een deel bestuurt, connecteert en controleert en waardoor/waarbinnen ze anderzijds zelf wordt gestuurd en bestuurd. Op de voorgrond zien we een soort futuristisch en holografisch keyboard/mousepad dat ze ‘touchless’ kan hanteren. Op de achtergrond in de controleruimte hangen drie afzonderlijke, panoramische led-schermen die met elkaar in verbinding staan en zo één beeld genereren. Het beeld hierop toont een wereldbol verweven achter een net van connecterende deelschermen waarmee het personage in verbinding staat. Centraal op de schermen duidt de terugkerende cirkelvormige mousepad het Europese continent op de wereldbol aan (zie rode gedeelte op de wereldkaart): op dit eigenste moment (= wanneer een toeschouwer het kunstwerk ziet) bevindt haar digitale aanwezigheid zich dus in Europa. 


De kracht van dit kunstwerk zit hem in enerzijds in de link met de activiteiten van Aten Infotech die allen in het beeld verweven zitten. Anderzijds is het beeld, ondanks haar drukte, toch leesbaar vanop afstand en nodigt het des te meer uit om op ontdekking te gaan in het kunstwerk naar leuke details. Zo lijkt het van ver bijvoorbeeld alsof het personage zweeft voor een soort zon maar wanneer men aandachtiger gaat kijken ziet men dat het de wereldbol is. Zo zijn er nog tal van details terug te vinden die de inhoud ondersteunen. 


Het werk straalt intelligentie en rust uit en verbeeldt een toekomstbeeld binnen de sector van digitale communicatie en connecties. Wanneer een personeelslid, ‘s morgens bij aankomst op het werk langs deze mural passeert, wordt hij herinnerd aan zijn uitzonderlijke skills om de wereld naar een volgend level te brengen. Zo zal zijn motivatie voor de komende werkdag gestimuleerd zijn alvorens de werkvloer te betreden.
Created on November 28, 2021
ATEN Infotech NV - ATEN Belgium, Mijnwerkerslaan, Heusden-Zolder, Belgium
Navigate
Hunted by Treepack ..

Marker details

Date created2021-11-28T23:00:00.000Z
Marker typeartwork
CityHeusden-Zolder
CountryBelgium
What3Wordsaiding.cloths.keyholes