px

Golden Moments - Belgium Red Devils

In aanloop van het EK voetbal 2021 sloegen Treepack en de Royal Belgian Football Association de handen in elkaar om een kunstwerk te verwezenlijken op de muren naast het indoor oefenterrein van de Rode Duivels op het Poximus Basecamp in Tubeke.

Het kunstwerk getiteld ‘Golden Moments’ verbeeldt 6 memorabele momenten uit de recente geschiedenis van de gouden generatie Rode Duivels en 3 momenten uit die van de nationale vrouwenploeg, de Red Flames.

​In samenspraak met de RBFA toverde Treepack met dit werk de grijze flank naast het veld om tot één groot, samenhangend spektakelstuk waarin 9 verschillende verhalen verwerkt zitten en waar heel wat geweldige herinneringen aan gekoppeld zijn. De stijl waarin we dit naar voor brachten is bewust zo gekozen dat de beelden tijdloos zijn en enige vorm van anonimiteit bevatten die ook de volgende generaties van Belgische sterspelers zal inspireren en motiveren om te schitteren voor ons land. 

​Deze murals werden onder anderen de blikvangers in de campagnefilmpjes voor het EK waarin de betrokken spelers hun herinneringen gekoppeld aan deze gouden momenten bovenhalen. Ook de talkshow ‘Devil Time’ (VTM) werd opgenomen in de indoorhal waarbij dit kunstwerk het rechtstreekse decor vormt voor het programma.

Created on November 28, 2021
P644+RQ Tubize, Belgium
Navigate
Hunted by Treepack ..

Marker details

KeywordsSports
Date created2021-11-28T23:00:00.000Z
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityHalle
CountryBelgium
What3Wordssurgical.become.input