px

Tour Elentrik - The Blue Jay and the key

Het wapenschild van Temse was een grote inspiratiebron voor het ontwerp van deze kunstenaar. Daarop verwijst het azuurblauwe veld enerzijds naar de Schelde, anderzijds symboliseert de kleur ‘vrijheid’. De sleutel refereert dan weer aan (de 3 sleutels in) het wapenschild van de Sint-Pietersabdij van Gent, die van 864 tot 1491 Temse in haar bezit had. De gouden kleur staat symbool voor welvaart. Nigel gebruikte bewust elementen uit het wapenschild, maar plaatste deze naar eigen zeggen in een surrealistisch en spiritueel kader en voegde elementen toe zoals het sleutelgat en de blauwe gaai.Want wat is een sleutel zonder een sleutelgat? Beiden zijn met elkaar verbonden en hebben elkaar nodig om deuren te openen. In het sleutelgat zie je een (alziend) oog, verwijzend naar een andere wereld. De blauwe gaai (overigens afgeleid van het Griekse woord ‘gaia’, wat Moeder Aarde betekent) is in staat om werelden of hemel en aarde te verbinden en is een bijzonder krachtig totemdier, dat je zal helpen het maximale uit je eigen potentieel te halen.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Created on August 25, 2021
Gasthuisstraat 57, 9140 Temse, België
Navigate
Hunted by Treepack ..

Marker details

Camera usedApple iPhone XR
KeywordsBirds
Date created2021-08-25T22:00:00.000Z
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityTemse
CountryBelgium
What3Wordscowboys.reason.count