px

Born under the same sun

A side wall of almost a hundred square meters of JK 't Hoekske on the Singel in Gierle has been brightened up in a few days with a mural with a message. The drawing is built around thirteen colorful dogs, all staring at the sun. The work was given the name Born under the same sun  and is a call for more tolerance. In the context of the Changemakers campaign of 11.11.11, the municipality of Lille, the Lilse Solidarity Council and JK 't Hoekske joined forces. With this mural or mural they want to spread the message that everyone is welcome in the municipality and in the youth center.
Based on the illustration of local Jasper Van Gestel , who now lives in Antwerp


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een zijmuur van bijna honderd vierkante meter van JK ’t Hoekske op de Singel in Gierle is in enkele dagen tijd opgefleurd met een muurschildering met een boodschap. De tekening is opgebouwd rond dertien kleurrijke honden die allemaal naar de zon staren. Het werk kreeg de naam Born under the same sun of vertaald geboren onder dezelfde zon mee en is een oproep voor meer tolerantie. In het kader van de actie Changemakers van 11.11.11 sloegen de gemeente Lille, de Lilse solidariteitsraad en JK ’t Hoekske de handen in elkaar. Met deze mural of muurschildering willen ze de boodschap verspreiden dat iedereen welkom is in de gemeente en in het jeugdhuis.

“Het maakt niet uit wat je achtergrond is, wat je voorkeuren zijn of kleur van vacht: we zijn allemaal geboren onder dezelfde zon”, vertelt Chiel Danckers (Groen), schepen van Jeugd in Lille. “Dat is de boodschap van Jasper Van Gestel en het past perfect in de opdracht die we hem meegaven: een kleurrijke oproep tot non-discriminatie. Ik hoop dat dit kunstwerk niet alleen mensen laat genieten, maar ook af en toe doet nadenken. Dit is een luide oproep voor meer menselijkheid.”

Jasper Van Gestel, ook bekend van zijn animiatiefilmpjes voor Man bijt hond en Iedereen Beroemd, woont al een tijdje in Antwerpen, maar is geboren en getogen in Gierle. “Ik heb zelf vroeger veel tijd gespendeerd in ’t Hoekske en mijn ouders wonen hier nog”, vertelt de kunstenaar. “Met dit werk wil ik de boodschap mee verspreiden naar meer tolerantie en verdraagzaamheid en tegen racisme. Ik heb ervoor gekozen om de tekening te maken met allerlei honden in verschillende kleuren omdat ik graag werk met dieren.”

Graffiti-artieste Jasmine Roemendael, ook uit Antwerpen en ook gekend onder haar artiestennaam Pink Panther Paints, bracht de voorbije dagen samen met haar vriend de mural aan. “Maandag zijn we hier gestart en hebben we het linkse deel op de muur geprojecteerd. Toen ik een paar hondjes had getekend, had ik het gevoel beet en kon ik ermee verder”, legt de artieste uit. “We hebben gewerkt met spuitbussen verf omdat die verf in tien minuten droog is. We hebben ongeveer zestig spuitbussen opgebruikt.”
Created on February 19, 2021
JK 't Hoekske, Singel, Lille, België
Navigate

Hunted by Tim Marschang.

Marker details

Marker typeartwork
CityTurnhout
CountryBelgium
What3Wordscontests.vamp.trachea