pxpxBack
Created on April 25, 2021
Leuvensestraat 31, Vilvoorde, België
Navigate

Jaarmarkt

NEDERLANDS - De 158ste editie van de Vilvoordse jaarmarkt kon dit jaar niet plaatsvinden. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen om een aantal alternatieven te organiseren. Joris Silverans kreeg de opdracht om een oude poster van de jaarmarkt te schilderen op een gevel in de Leuvense straat. Hierdoor heeft het Vilvoordse straatbeeld een permanente herinnering aan de jaarmarkt. Omdat Silverans houdt van tekenen en graffiti, en bovendien geboren en getogen is in Vilvoorde, twijfelde hij geen seconde.
Het oorspronkelijke idee van stad Vilvoorde was om een oude poster van de jaarmarkt te kopiëren. Silverans stemde in onder de voorwaarde dat hij er zijn eigen stijl in mocht verwerken. Na vijf dagen was het ontwerp voor de mural klaar. Die tekende hij meteen op schaal om zich voor te bereiden op de grootte van de muur.  Nadat stad Vilvoorde het ontwerp goedkeurde, was hij klaar om de kale gevel onder handen te nemen. Op de muur zelf werkte hij aan de hand van een raster. Datzelfde raster tekende hij ook op het goedgekeurde ontwerp om zo gemakkelijker de tekening van een A4 formaat over te brengen op de 14 meter hoge muur. Het afwerken van de muurschildering was een race tegen de klok. Na acht dagen schilderen, haalde Silverans de strakke deadline.
Het uiteindelijke ontwerp bestaat uit twee delen. Bovenaan pronkt de afbeelding met drie boerenpaarden die volledig in graffiti is gemaakt. Vilvoorde staat bekend om zijn boerenpaarden en om zijn inwoners die niet vies zijn van een stukje paardenvlees. Onderaan staat tekst die met de hand is geschilderd. Silverans bestempelt de ervaring als één van de beste uit zijn leven. Hij krijgt maar niet genoeg van tekenen en graffiti en hoopt op nog vele opdrachten in de toekomst.

ENGLISH - The 158th edition of the Vilvoorde annual fair could not take place this year. The municipal executive therefore decided to organise a number of alternatives. Joris Silverans was commissioned to paint an old poster of the fair on a facade in Leuvensestraat. This will give the Vilvoorde street scene a permanent reminder of the fair. Because Silverans loves drawing and graffiti, and was also born and bred in Vilvoorde, he did not hesitate for a second.
The original idea of the city of Vilvoorde was to copy an old poster of the fair. Silverans agreed on the condition that he could incorporate his own style into it. After five days, the design for the mural was ready. He immediately drew it to scale to prepare for the size of the wall.  After the city of Vilvoorde had approved the design, he was ready to tackle the bare wall. On the wall itself, he worked using a grid. He drew the same grid on the approved design to make it easier to transfer the A4-sized drawing to the 14-metre high wall. Finishing the mural was a race against time. After eight days of painting, Silverans met the tight deadline.
The final design consists of two parts. At the top, there is an image of three farmer's horses that is entirely made in graffiti. Vilvoorde is known for its farm horses and its inhabitants who are not averse to a bit of horse meat. At the bottom is hand-painted text. Silverans describes the experience as one of the best of his life. He can't get enough of drawing and graffiti and hopes for many more commissions in the future.
Joris Silverans—JaarmarktJoris Silverans—JaarmarktJoris Silverans—Jaarmarkt
Hunted by Annie Myten.
Pictures by Annie Myten.

Marker details

Date created2021-04-25T22:00:00.000Z
Marker typeartwork
CityVilvoorde
CountryBelgium
What3Wordschills.combining.video