pxpxBack
Created on November 24, 2021
Hoornzeelstraat 1, 3080 Tervuren, België
Navigate

Tour Elentrik - Jeugdherinneringen - Tervuren is tof

VAN HET ZWARTE VIERKANT VAN MALEVITSJ TOT BABENKO’S QR CODE 

Invloeden van kantelpunten op het creatieve proces 

'Ik ben een hedendaagse kunstenaar, mijn werk manoeuvreert op de rand van verlangens om samen te zijn op zoek naar vrijheid.'

Als hedendaags kunstenaar wilt Andrej Babenko onderzoeken hoe historische en actuele kantelpunten in de wereldgeschiedenis een invloed hebben op zijn creatief proces en hoe dit tot uiting komt in zijn werk. Hij wilt een reflectieve reis maken doorheen specifieke historische en actuele socio-politieke en economische gebeurtenissen en contexten. Hij wilt ook begrijpen wat het verband is met de kunst die in die periode gecreëerd werd en hij wilt aantonen wat het verband is met zijn eigen werk. Zijn beeldtaal oogt tamelijk gedurfd. Wat voor de ene cultuur onmiddellijk leesbaar is, is voor de andere vaak vreemd of onleesbaar, en omgekeerd. Hij wilt hier als kunstenaar bewust mee omgaan of op inspelen.   

Andrej zou verscheidene tijdsgewrichten onder de loep willen nemen die specifiek relevant zijn voor zijn artistiek werk. Concreet is hij de volgende vier punten aan het onderzoeken:

1. Malevitsj en zijn zwarte vierkant

2. De verboden Oost-Europese punk scene

3. De swinging sixties, instant gratification en 15 minutes of fame

4. Zijn identiteit herleid tot een QR-code

Volgende mensen hebben door middel van intentiebrieven hun bereidheid uitgedrukt om mee te werken aan het onderzoek: Anne-Mie Van Kerckhoven, Kris Martin, Prins Nicolas; Hans Willemse en Joanna Zielinska, curatoren aan het M HKA; Johan Pas, curator en academicus; Bart Marius, artistiek leider van het Museum Dr. Guislain; en Philippe Van Cauteren, directeur S.M.A.K.
Treepack, Andrej Babenko—Tour Elentrik - Jeugdherinneringen - Tervuren is tofTreepack, Andrej Babenko—Tour Elentrik - Jeugdherinneringen - Tervuren is tofTreepack, Andrej Babenko—Tour Elentrik - Jeugdherinneringen - Tervuren is tofTreepack, Andrej Babenko—Tour Elentrik - Jeugdherinneringen - Tervuren is tof
Hunted by Treepack ..

Marker details

Marker typeartwork
CityTervuren
CountryBelgium
What3Wordsstick.backlog.captive