pxpxBack
Created on August 25, 2021
Roeland Lefèvrestraat 8, 9140 Temse, België
Navigate

Tour Elentrik - De heilige Amelberga

Elke ‘echte’ Temsenaar kent het verhaal van de Heilige Amelberga: hoe ze wegvluchtte van haar aanbidder en de Schelde overstak naar Temse op de rug van een steur. Ook deze kunstenaar uit Temse, die aan de slag ging met de legende. Zijn ontwerp toont aan de voorzijde een zwemmende steur, verspreid over 2 kasten, en aan de achterzijde een portret van de beschermheilige. De link met Temse is duidelijk, al bevat het kunstwerk ook een dubbele bodem. Zo zwemt de steur anno 772 (sterfdatum van Amelberga) nog in helder Scheldewater, maar anno 2021 in donker (vervuild) rivierwater. Met deze link tussen verleden en heden levert Tibo dus kritiek op de toenemende verontreiniging van de natuur door de mens.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Tibo Vergrote—Tour Elentrik - De heilige AmelbergaTibo Vergrote—Tour Elentrik - De heilige AmelbergaTibo Vergrote—Tour Elentrik - De heilige Amelberga
Hunted by Treepack ..

Marker details

KeywordsFish
Date created2021-08-25T22:00:00.000Z
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityTemse
CountryBelgium
What3Wordsmicrophones.amber.guard