pxpxBack
Created on August 25, 2021
de Woonboot 2, 9140 Temse, België
Navigate

Tour Elentrik - Psychedelische Amelberga

De Heilige Amelberga, alom bekend in Temse en omstreken, vormde ook voor deze kunstenares uit Temse een grote inspiratiebron. Ze greep haar kans om met dit project de patrones eens in een nieuw en moderner jasje te steken. Volgens Sophie representeren veel beeltenissen haar op een mooie manier, maar blijven daarbij te traditioneel. Voor haar ontwerp besloot ze daarom inspiratie te halen uit zowel de Psychedelic Art Nouveau van Alphonse Muncha, als de Pop Art van Andy Warhol. Hoewel Sophie met dit kunstwerk buiten haar comfortzone trad, bleef ze ook trouw aan haar eigen stijl en visie. Het resultaat is een prachtige ‘psychedelische’ Amelberga met steur in een bijna buitenaards kleurenpalet die zich in een droomwereld of op een andere planeet lijkt te bevinden.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Sophie Maes—Tour Elentrik - Psychedelische AmelbergaSophie Maes—Tour Elentrik - Psychedelische AmelbergaSophie Maes—Tour Elentrik - Psychedelische Amelberga
Hunted by Treepack ..

Marker details

Date created2021-08-25T22:00:00.000Z
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityTemse
CountryBelgium
What3Wordsendings.musical.else