pxpxBack
Created on August 25, 2021
Vooruitgangstraat 107, 9140 Temse, België
Navigate

Tour Elentrik - De Draak

Deze kunstenaar uit Temse liet zich inspireren door het sprookje van Fretalop, dat verhaalt hoe in 1346 een monsterlijke draak paniek en terreur zaaide in het lieflijke Temsche en vele inwoners probeerde op te eten (vandaar ook zijn naam: “Hij freet al[len] op!"). Hoewel reeds een luxe-stripalbum, bier, taverne en straat in Temse naar de draak vernoemd werden, blijft het sprookje nog voor velen onbekend. Net daarom leek het Warre een leuk onderwerp om mee aan de slag te gaan. Bovendien legt het niet alleen een link met Temse, maar ook tussen heden en verleden: een fictief verhaal in een historisch kader op een hedendaags elektriciteitskastje.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Warre groenwals—Tour Elentrik - De DraakWarre groenwals—Tour Elentrik - De DraakWarre groenwals—Tour Elentrik - De Draak
Hunted by Treepack ..

Marker details

Date created2021-08-25T22:00:00.000Z
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityTemse
CountryBelgium
What3Wordscricket.goodbye.incomes