pxpxBack
Created on August 25, 2021
Stationsstraat 34, 9140 Temse, België
Navigate

Tour Elentrik - De heilige Amelberga

Deze kunstenaar liet zich hoofdzakelijk inspireren door de befaamde legende van de Heilige Amelberga, die volgens de overlevering de Schelde overstak naar Temse op de rug van een steur. Hoewel de link met Temse meteen duidelijk is - Amelberga is immers al eeuwenlang de plaatselijke patrones - bevat het kunstwerk ook een zekere gelaagdheid. Zo vinden we op de achterzijde een zelfportret van Viktoir Viktoir in de armen van een aap: een karikatuur die zinspeelt op de beeltenis van moeder Maria met kind Jezus in de armen. Een eigenzinnige interpretatie van de link tussen heden en verleden, die zegt dat het oké is om geschiedenis en traditie in ere te houden, maar dan op een moderne, hippe, eigentijdse manier. Deze visie komt nog meer tot uiting door de aparte stijl, geïnspireerd op Byzantijnse icoonkunst, en het opvallende kleurenpallet, dat bewust gekozen werd om de saaie, grijze zone rond het station op te fleuren.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Viktoir.Viktoir—Tour Elentrik - De heilige AmelbergaViktoir.Viktoir—Tour Elentrik - De heilige AmelbergaViktoir.Viktoir—Tour Elentrik - De heilige Amelberga
Hunted by Treepack ..

Marker details

Date created2021-08-25T22:00:00.000Z
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityTemse
CountryBelgium
What3Wordsbaseline.migrate.rank