pxpxBack
Created on November 8, 2022
N73, 3990 Peer, België
Navigate

Dommelhuis mural

De Leuvense street art-organisatie Treepack toverde de grijze tunnel om tot een bont drieledig kunstwerk met als thema's water, grasland en weide. Eerder werd het fiets- en voetpad in de tunnel al vernieuwd.

Het openluchtkunstwerk is opgevat als een drieluik. In het eerste deel ‘water’ zwemt een watersalamander samen met een stekelbaarsje achter een deken van waterplanten. Op het ‘grasland’ van het tweede luik dartelt een hertje en zie je een vlinder, kwikstaart en buizerd rondfladderen. Op het derde luik gaat de weidemier samen met de boer op pad in de weide.

Door de muurschildering gaat de tunnel als het ware op in het omliggende landschap en maakt het de connectie met de Dommel en het nabijgelegen natuur- en landbouwgebied. De tunnel maakt ook de link tussen het nieuwe Dommelhuis en het wandelgebied Hoksent-Molhem, met naast de mooie wandelingen ook een Dommelexpeditie met een bushcraft, meldt de gemeente.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Treepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis muralTreepack—Dommelhuis mural
Hunted by Lisa.

Marker details

Camera usedOnePlus IN2013
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityPeer
CountryBelgium
What3Wordsappear.quack.jiffy