pxpxBack
Created on September 25, 2023
Frans Verbeekstraat 157, 3090 Overijse, België
Navigate

Sound Waves

Langs de E411, op de grens van Hoeilaart en Overijse, wordt de nieuwe fietssnelweg F204 aangelegd. De geluidsschermen die de fietsers en de auto's van elkaar scheiden, worden omgetoverd tot een muurschildering. In totaal gaat het over 1.500 meter. In de tekening zijn lokale vogels verwerkt, zoals de kleine karekiet, de bosuil, de kauw en de ijsvogel.

Door een combinatie van de geluiden die door de natuur rondom de geluidswerende panelen worden geproduceerd samen te voegen in een geluids"mix", kunnen we dit geluidsspoor vertalen in een visualisatie van deze geluidsgolven en zo de voorbijgangers erin onderdompelen.  

Als voorbijganger word je als het ware opgezogen in het geluid van de aanliggende omgeving van de E411 aan de hand van een visuele voorstelling die ruimte laat voor de verbeelding en interpretatie van de toeschouwer.

Treepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound WavesTreepack—Sound Waves
Hunted by Lisa.

Marker details

Camera usedApple iPhone 13
KeywordsBirds
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityOverijse
CountryBelgium
What3Wordscrawling.sandwich.rosier