pxpxBack
Created on September 28, 2022
Barrevoetsehoek, 9340 Lede, België
Navigate

Tour Elentrik - Blik van verwondering

Dit werk nodigt de voorbijgangers uit om een moment van verpozing in te lassen en even stil te staan bij de schoonheid van de natuur.  De persoon in beeld kijkt vol verwondering naar de kleurrijke vogel op een tak, die door een gat in de muur priemt. De vogel, gracieus en zelfbewust, laat zijn prachtig verenkleed maar al te graag bewonderen.
Achter de muur, een paradijselijke plek. Valt er nog meer moois te zien? De vogel die rechts fladderend paradeert, laat ons meegenieten van zijn betoverende kleurenpracht. Wat denken mens en dier van wat er zich afspeelt aan de andere kant van de muur? Is het gras er groener of blijven ze elk wijselijk aan hun zijde? In ieder geval genieten ze van de aangename verstrooiing die dit moment hun biedt. 

De afgezaagde takken aan deze kant van de muur verwijzen naar het veelvuldig gebrek aan respect voor de natuur. We vinden haar vanzelfsprekend en denken er heer en meester over te zijn. Niets is minder waar. We moeten haar koesteren en vrijwaren voor de komende generaties.

Dit kunstwerk maakt deel uit van "Tour Elentrik". Dit zijn landelijke stadsvernieuwingsprojecten waarbij oude en lelijke stroom en nutskasten worden opgeknapt door lokale creatievelingen en professionele kunstenaars uit het Treepack-netwerk.
Meer informatie:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
Meer informatie Tour Elentrik / Treepack: via Google

----------------------------------------------------------------------

This artwork is part of "Tour Elentrik". These are nationwide city renewal projects where old and ugly power and utility boxes are being revamped by local creatives and professional artists from the Treepack network.
More information:
Festival Tour Elentrik
Organization Treepack
More information Tour Elentrik / Treepack: via Google

Kristl Van Cauter—Tour Elentrik - Blik van verwonderingKristl Van Cauter—Tour Elentrik - Blik van verwonderingKristl Van Cauter—Tour Elentrik - Blik van verwondering
Hunted by Lisa.

Marker details

KeywordsBirds
FestivalTour Elentrik
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityLede
CountryBelgium
What3Wordsfresh.hotspot.types