pxpxBack
Created on September 18, 2023
Belgiëlaan 21, 2200 Herentals, België
Navigate

De Skaters

Dit werk is van kunstenaar Simon Mannaerts. Met De Skaters wil hij de bewoners en jongeren een plaats geven in het stadspark. Zo verbindt hij de bewoners (jong en oud) met elkaar.

Op basis van een open oproep kregen lokale jongeren de kans om hun mening te uiten over het thema voor dit kunstwerk. Met de verzamelde input ging de artiest aan de slag met volgende thema’s: Urban, diversiteit, sport, natuur, humor, skaten, ontmoeting… Deze thema’s werden dan ook duidelijk verwerkt in de ontwerpen. 
 
Treepack en Stad Herentals slaan de handen in elkaar om op 5 plaatsen in Herentals en deelgemeenten (Noorderwijk en Morkhoven) streetartprojecten te lanceren. Door streetart een prominente plaats te geven, wil de stad kunst dichter bij de inwoners brengen. 
 
Een werkgroep van inwoners, stadsmedewerkers, schepenen en experten zetten zich in voor dit project en kozen de inhoudelijke thema’s voor de verschillende kunstwerken. Alle thema’s hebben te maken met de eigenheid van Herentals en de Herentalsenaren. A.d.h.v. een stemming kozen 544 burgers mee uit telkens twee ontwerpen voor de muurschildering 

Meer info? https://www.herentals.be/streetart 

Treepack is een kunstenaarscollectief met een behoorlijke grote impact op de openbare ruimte. Het maakt muurschilderingen op bijna elk oppervlak, of het nu groot, klein, een huis of een viaduct is… Treepack neemt elke uitdaging aan!  
  
In samenwerking met talloze internationale en lokale artiesten verwezenlijkt deze organisatie muurschilderingen, interventies, kunstwerken op nutskasten, en nog veel meer. 

Meer info?  

 
Simo—De SkatersSimo—De SkatersSimo—De SkatersSimo—De SkatersSimo—De SkatersSimo—De Skaters
Hunted by Treepack.
Pictures by Treepack x Simon Mannaerts .

Marker details

Marker typeartwork
CityHerentals
CountryBelgium
What3Wordsspring.indoor.tangible