pxpxBack
Created on June 8, 2022
Herentals Station perron 11, 2200 Herentals, België
Navigate

De Herentalselaar

Het ontwerp voor het kunstwerk ‘de Herentalselaar’ is volledig geïnspireerd op de input die we van stad Herentals ontvingen voor deze tunnel. De essentie van dit kunstwerk is dat elke passant op een magische wijze wordt ondergedompeld tijdens zijn wandeling. De Herentalselaar is de naam van de boom die letterlijk de verbinding maakt tussen de beide zijdes van de voetgangerstunnel.

Het is een magische boom waarvan de aders zichtbaar energie en vitaliteit uitstralen. Wanneer men doorheen de tunnel wandel, bevindt men zich aan de voet van de boom die aan de ene kant uitmondt in een waterplas en aan de andere kant in een vruchtbare bodem. In en rond de boom bruist het van zowel dierlijk, plantaardig als menselijk leven. Door de lichtinval en de goudachtige, warme atmosfeer brengt het kunstwerk een sprookjesachtige ervaring met zich mee.

Treepack en stad Herentals slaan de handen in elkaar om op 5 plaatsen in Herentals en deelgemeenten (Noorderwijk en Morkhoven) streetartprojecten te lanceren. Door streetart een prominente plaats te geven, wil de stad kunst dichter bij de inwoners brengen. 

Een werkgroep van inwoners, stadsmedewerkers, schepenen en experten zetten zich in voor dit project en kozen de inhoudelijke thema’s voor de verschillende kunstwerken. Alle thema’s hebben te maken met de eigenheid van Herentals en de Herentalsenaren. A.d.h.v. een stemming kozen 544 burgers mee uit telkens twee ontwerpen voor de muurschildering.

Treepack is een kunstenaarscollectief met een behoorlijke grote impact op de openbare ruimte. Het maakt muurschilderingen op bijna elk oppervlak, of het nu groot, klein, een huis of een viaduct is… Treepack neemt elke uitdaging aan!

In samenwerking met talloze internationale en lokale artiesten verwezenlijkt deze organisatie muurschilderingen, interventies, kunstwerken op nutskasten, en nog veel meer.

SAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De HerentalselaarSAM I AM—De Herentalselaar
Hunted by Treepack.
Pictures by Treepack.

Marker details

KeywordsDeer, Squirrel, Birds, Fox, Owl
OrganizationTreepack
Marker typeartwork
CityHerentals
CountryBelgium
What3Wordsfinger.ambient.baseline