pxpxBack
Created on May 4, 2023
Armand Hertzstraat 14, 3500 Hasselt, België
Navigate

Flood

 
Quartier bleu in Hasselt heeft er een nieuw street art kunstwerk bij! Dit keer is het de beurt aan de getalenteerde Roberto Ciredz, een Italiaanse genomineerden street art kunstenaar. Het werk is gemaakt in samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack en is te bewonderen op de gevels van vernieuwd XIOR- studentencomplex in de Armand Hertzstraat te Hasselt.
 
De gigantische muurschildering van Ciredz is een prachtige abstracte creatie die zijn inspiratie haalt uit water, natuur en ijslandschappen. Het kunstwerk ‘Flood’ van Ciredz is gebaseerd op het vele water van de buurt Quartier bleu. Het kleurenpalet dat hij gebruikt heeft, is typerend voor zijn werk en varieert tussen zachte en levendige blauwe kleuren, waardoor het werk een rustgevende uitstraling heeft. De combinatie van deze kleuren en de vloeiende kleurvlakken die Ciredz heeft gebruikt, roepen het gevoel op alsof je je in een serene, onderwaterwereld bevindt.
 
Bovendien is niet alleen een lust voor het oog, maar het brengt ook een belangrijke boodschap over. De kunstenaar wil mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van onze planeet en het belang van het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Dit is ook terug te zien in zijn andere werken, die vaak gericht zijn op de relatie tussen mens en natuur.
 
Het kunstenaarscollectief Treepack heeft met dit project niet alleen een bijzonder kunstwerk toegevoegd aan de straten van Hasselt, maar ook een unieke ervaring voor de studenten die de muurschildering dagelijks zien. Het kunstwerk is namelijk geplaatst op het vernieuwde XIOR- studentenhuis. Het werk van Roberto Ciredz omhelst de complexe architectuur en vormt deze naar een nieuw prachtig kunstwerk . Daarnaast nodigt het passanten uit tot reflectie en brengt het werk een belangrijke boodschap over die veel mensen zal inspireren om zich in te zetten voor het behoud van onze planeet.
 
Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Zo creëren ze toegankelijke kunst voor een breed publiek. 
Treepack, Roberto Ciredz—FloodTreepack, Roberto Ciredz—FloodTreepack, Roberto Ciredz—FloodTreepack, Roberto Ciredz—FloodTreepack, Roberto Ciredz—Flood
Hunted by Lisa.
Pictures by Roberto Ciredz.

Marker details

Camera usedCanon EOS 6D Mark II
Marker typeartwork
CityHasselt
CountryBelgium
What3Wordssudden.worked.alright