pxpxBack
Created on April 25, 2020
Ridderhof 5, 6715 EL Ede, Nederland
Navigate

FLY LIKE AN EAGLE

Veldhuizen is een muurschildering rijker! 👏


"Een ode aan de open zee, Thailand en één zijn met de natuur." Aldus de maker (voor uitleg scroll naar beneden)


Artiest: Davor Smoljan | Locatie: De Velder, Veldhuizen
Insta: https://www.instagram.com/smoljandavor/


Concept: "Mijn vrouw, dochter en ikzelf zijn in de zomer van 2019 afgereisd naar Thailand alwaar wij kleine twee maanden een prachtig avontuur hebben beleefd met zijn 3tjes. Als kers op de taart was het verblijf op het eiland Ko Yao Noi, wat in werkelijkheid de definitie is van een klein paradijs op aarde. Vanaf de kust van het eiland konden we op de horizon prachtige rotsformaties zien die als een soort van ‘gentle giants’ uit de zee staken en ons uitnodigden om ze eens van dichtbij te bekijken.


Tijdens deze boottocht werden we gedurende onze vaart en ontdekking begeleid en te woord gestaan over dit prachtig stukje natuur door een geweldige ‘baas’ in de gedaante van ‘Mr.Moose’. Deze man maakte onmiddellijk prachtig en ongedwongen contact met ons en ik kon geen genoeg krijgen van zijn geest, zijn vrolijkheid en zijn verbondenheid met de natuur en de wereld om hem heen. Geen kapsones, geen gemaaktheid, alles puur en echt.


Dit muurtje is een eerbetoon aan deze man en de mate van vrijheid die hij over zich heen heeft, elk moment van de dag. De zijkant is gebaseerd op een schetsboek pagina die ik tijdens datzelfde verblijf schilderde op de veranda van onze bungalow, waarbij ik overgebleven verf tot een abstract geheel door elkaar mengde.


Een combinatie van zacht en warm, puur en rauw. Een ode aan de open zee, Thailand en één zijn met de natuur."

Zie alle Street Art murals van Ede: https://ede.streetartcities.com/
davor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLEdavor smoljan—FLY LIKE AN EAGLE
Hunted by Astrant Ede.
Pictures by Wouter Groot-Kormelink Davor Smoljan Xander van Soelen.

Marker details

Marker typeartwork
CityEde
CountryNetherlands
What3Wordsglades.healers.stays