pxpxBack
Created on April 29, 2023
Groenendaal, 6715 BG Ede, Nederland
Navigate

Airborne Mural - Veldhuizen

 
Nieuwe gigantische Airborne muurschildering in Ede 
 

Ede heeft er sinds afgelopen weekend een tweede hoogbouw ‘mural’ bij. Deze 30 meter hoge muurschildering is het vervolg op het Pegasus-paard op de van Eekelenflat die in 2022 geverfd werd. 
 

Het initiatief komt van cultureel centrum Astrant, welke in samenwerking met de provincie Gelderland een bijdrage heeft ontvangen uit het ‘airborne regions’ subsidie budget van de provincie. Samen met woningbouwcorporatie Woonstede en Boels Rental is er een pact gesloten om samen op te trekken en dit nieuwe kunstwerk mogelijk te maken. 
 

Astrant heeft als initiator een suggestie gedaan voor een vervolg op de ‘pegasus mural’ in Ede-Zuid. Deze is vorig jaar beschilderd door Nina Valkhoff. Ditmaal was het de eer aan Iota, zoals Elisa zichzelf noemt als artiest. Onder deze alias heeft zij al diverse muren in de Benelux geverfd. 
Haar werk is een mix van portretten, mineralen en texturen. Deze grove stijl leent zich perfect om juist niet met de spuitbus te werken. De schildering is met kwast aangebracht in de periode van een week tijd. 
 

Op de afbeelding staat een portret van een persoon die naar de lucht kijkt, wachten op verlossing. Dit is in het kort de interpretatie van de artiest op de verhalen rondom de luchtlandingen in Ede in 1944. 
 

De Belle Fleur, zoals het appartement aan de Groenendaal heet was overigens niet bewust gekozen aldus Xander van Soelen, projectleider bij Astrant. ‘Veldhuizen heeft nog relatief weinig street-art objecten te zien op straat, omdat Woonstede openstond voor suggesties hebben we deze locatie aangedragen. Dat het een senioren-complex was, was een leuke bijkomstigheid gezien het thema’. 
 

Of er meer muurschilderingen bijkomen in het thema? Als het aan Astrant ligt wel. De Provincie heeft ook in 2023 de airborne regeling opengesteld. En daar gaat zeker een aanvraag gedaan worden. Dus woon jij in een hoogbouw-appartement in Ede? Mail dan vooral met de woningbouwcorporatie om te laten horen dat er draagvlak is. 
 

Iota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - VeldhuizenIota—Airborne Mural - Veldhuizen
Hunted by Astrant.

Marker details

KeywordsBest of Belgium 2023
Date created2023-04-29T22:00:00.000Z
OrganizationAstrant Ede
Marker typeartwork
CityEde
CountryNetherlands
What3Wordsspent.stacks.wishing