pxpxBack
Created on October 20, 2019
Balansstraat 36, 2018 Antwerpen, Belgium
Navigate

Tears for Coltrane (Tranen voor Coltrane)

J.M.H. Berckmans was a literary phenomenon in the Brederode district. 11 years after his death, the author is honored with a large poetry wall of "Hof ter Beke" care center. 
 
J.M.H. Berckmans (1953–2008) was a unique writer and striking resident of the Brederode district. Until his death, he lived in the neighborhood, in an assisted living home of "Zorgbedrijf Antwerpen" in the "Lange Batterijstraat". 
 
The poem wall with a quote and portrait by J.M.H. Berckmans is a permanent tribute to this author. 
 
As a quote for the wall of poems, an aphorism by Jean-Marie Berckmans was chosen from the 1977 collection "Tears for Coltrane":
 "Who invented the tears ..? Someone who fucking damn it ...? "
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
J.M.H. Berckmans was een literair fenomeen in de Brederodebuurt. 11 jaar na zijn overlijden wordt de auteur gehuldigd met een grote gedichtenmuur tegen de gevel van dienstencentrum Hof ter Beke.

J.M.H. Berckmans (1953–2008) was een uniek schrijver en opvallende inwoner van de Brederodebuurt. Hij leefde tot zijn dood in de wijk, in een assistentiewoning van Zorgbedrijf Antwerpen in de Lange Batterijstraat.
De gedichtenmuur met een citaat en portret van J.M.H. Berckmans is een blijvend eerbetoon aan deze auteur. Je kan het bewonderen aan de gevel van dienstencentrum Hof Ter Beke, op de hoek van de Balansstraat en Broederminstraat. Het werk heeft een afmeting van 5 x 17 meter.
Als citaat voor de gedichtenmuur werd gekozen voor een aforisme van Jean-Marie Berckmans uit de bundel ‘Tranen voor Coltrane’ uit 1977: 'Wie heeft de tranen uitgevonden..? Iemand die het opkroppen verdomde..?’

Bekijk hier de mini-documentaire over de realisatie van de gedichtenmuur (copyright: Bert Lezy).
Bert Lezy—Tears for Coltrane (Tranen voor Coltrane)Bert Lezy—Tears for Coltrane (Tranen voor Coltrane)
Hunted by Tim Marschang.

Marker details

Camera usedONEPLUS A5010
Date created2019-10-20T22:00:00.000Z
Marker typeartwork
CityAntwerp
CountryBelgium
What3Wordsbraked.guru.haven